donderdag 9 december 2010

kerstkoekjes
























Vandaag op donderdag 9 december hebben de kinderen van groep 2/3 zelf koekjes gemaakt.
Voordat we konden beginnen moesten alle handen worden gewassen. Voor groep 2 was het deeg al klaar. Zij moesten nog wel eerst het deeg platmaken met hun handen of een deegroller. Daarna konden ze beginnnen met de vormpjes.
Groep 3 moest zelf deeg maken. Daarvoor hadden ze meel, water en boter nodig. Om de beurt gingen de kinderen kneden. Toen het deeg eenmaal klaar was konden zij ook vormpjes maken. Het was een gezellige middag.
Op het eind zijn nog een aantal kinderen van groep 3 alle spullen gaan afwassen. Dat hoort er natuurlijk ook bij.
En nu maar afwachten of ze ook lekker smaken.

woensdag 8 december 2010

kerst










Het sinterklaasfeest is voorbij en we zijn gelijk weer druk aan de slag gegaan om de klas mooi te versieren voor het kerstfeest.
Groep 2 heeft op plastic getekend zodat je een mooie kleurplaat op het raam krijgt. Ook zijn sommige druk bezig met de kralenplank.
Groep 3 heeft met papier maché een rendier gemaakt. Met echte takken hebben ze een gewei gemaakt.
De klas begint al steeds meer in de kerstsfeer te komen. Deze week en volgende week gaat groep 3 nog hard oefenen aan de musical.












zondag 5 december 2010

Sinterklaasfeest
















Sinterklaasfeest

Op 3 december kwam Sinterklaas met zijn pieten bij ons op school. We gingen met alle kinderen de Sint en z'n pieten buiten opwachten. Na veel liedjes te hebben gezongen kwam dan eindelijk Sinterklaas aan op een bakfiets met daarin een zwarte piet.
In de grote hal zijn we met de hele school bij elkaar gekomen om Sinterklaas welkom te heten.
Op een gegeven moment hoorden we geklop ergens in de school. Wat bleek, een piet zat opgesloten in de kast. Nu kon het feest dan echt beginnen.
In het speellokaal kwam Sinterklaas met z'n pieten langs. Daar kreeg Sinterklaas een optreden van Noor. Die had thuis hard geoefend op een dansje. Ook lieten sommige kinderen zien wat ze geleerd hadden op voetbal. De hoofdpiet was de keeper maar liet alle ballen door.
De tijd vloog voorbij en Sinterklaas moest naar groep 4 maar niet voordat hij had veteld dat er in de klas cadeautjes stonden.
Na het uitpakken van de cadeautjes gingen de kinderen nog een speculaaspop versieren. Wat gaat een ochtend toch snel voorbij.