maandag 27 september 2010

Project: Kleur en vorm

Vandaag 27 september zijn we gestart met een nieuw project. We gaan het met groep 2 hebben over de markt en wat je daar allemaal kunt kopen. Wat voor kleuren de groenten hebben en de bloemen.
De kinderen gaan ook zelf een marktkraam maken. Ze gaan dit doen door een doosje te vouwen van 16 vierkantjes. Dit is de basis voor de kraam. Daarna mogen de kinderen zelf bedenken wat zij verkopen op hun kraam.


Ook krijgen zij de opdracht om elmer het olifantje in te kleuren. Elk vakje moet een andere kleur krijgen.

Project: Kleur en vorm

De kinderen krijgen het verhaal te horen van moffel en piertje.










Bibliotheek bezoek

Op maandag 27 september heeft groep 3 een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Daar werd uitleg gegeven over boeken die de kinderen al kunnen lezen. Daarna mochten de kinderen even zelf boekjes lezen/bekijken.
Ze hebben samen met een medewerker van de bibliotheek een herfsttafel gemaakt.
Voordat we weer terug gingen naar school werd er nog voorgelezen uit moffel en piertje. Twee kinderen mochten aan de hand van de handpoppen het verhaal uitbeelden. De kinderen hebben het bezoek erg leuk gevonden.

zondag 12 september 2010

Schoolreis:De Boterbloem












Op donderdag 9 september was het dan zover. Met de groepen 1 tot en met 3 gingen we op schoolreis. Om 09.00 uur vertrokken we met de bus naar Amerongen. Daar stond boer Leo al op ons te wachten.
Alle kinderen kregen eerst een glaasje limonade voordat ze in groepjes aan de slag gingen. De kinderen konden tractor rijden, dieren voeren, koe zitten, spelen in de ballenbak, boter maken en met de konijnen/cavia's knuffelen.
Rond 13.00 uur gingen we met z'n allen patat eten met wat lekkers. Nadat iedereen zijn/haar buik vol had, konden de kinderen nog fijn spelen in de ballenbak.
Alle kinderen vermaakten zich prima die dag.