vrijdag 4 december 2009


























Het was feest op 4 december. Sinterklaas kwam op de dorpsbeuk. Eerst gingen we met de hele school sinterklaas verwelkomen. Daarna gingen groep 3 en 4 een programma in de klas volgen. De juffen hadden een spelletjes circuit bedacht. Zoals: bingo, pepernotenpiramide, kleuren, het verkleedspel enz. Na de pauze was het dan zover. De groepen 3 en 4 gingen naar het speellokaal om daar het feest verder te vieren met sint en zijn pieten.

Twee kinderen hadden samen een liedje ingestudeerd. Dit wilden ze graag laten horen aan sinterklaas. Er was 1 jongetje uit groep 3, die sinterklaas graag een knuffel wilde geven. Gelukkig vond de sint dit een goed idee.
Ook leren we in groep 3 lezen. Een aantal kinderen wilden dit aan sinterklaas laten horen.
Groep 4 liet aan de pieten zien dat zij ook heel goed over daken kunnen lopen.


Na een uur was het voor sinterklaas tijd om op te stappen. Gelukkig had hij wel cadeautjes achter gelaten voor de kinderen. Terug in de klas kregen alle kinderen een cadeautje.
Het was een fijne ochtend met een grote groep kinderen maar heel gezellig.

































zondag 22 november 2009


Sinterklaas is al weer een week in het land. Ook in groep drie begint de Sinterklaassfeer te komen. Vanaf maandag 23 november gaan we werken over de Sint en zijn pieten.

Er is een echte verteltafel in de klas waar de kinderen mee kunnen spelen.

vrijdag 16 oktober 2009

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag 16 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. Alle ouders, opa's/oma's en verzorgers mochten vanaf 11.45 uur in de klas komen kijken wat de kinderen allemaal gemaakt hadden. Ook kon er geproefd worden van de lekkere hapjes die de kinderen hadden gemaakt.
Zoals; appelflappen, koekjes en pannenkoeken.
Ook lieten de kinderen onder leiding van juf Yvonne nog een aantal liedjes horen die te maken hadden met eten.
Het was een gezellige afsluiting met veel publiek.

Bakken
























Op donderdag 15 oktober zijn we met groep 3 gaan bakken in de klas.
Eerst hebben we met elkaar besproken wat je moet doen voordat je gaat bakken. De klas werd in groepjes verdeeld en elke groep ging iets anders maken.
Zo was er een groepje dat appelflappen ging maken. Twee groepjes kregen de opdracht om koekjes te bakken. En het laatste groepje ging pannenkoeken bakken. Iedereen ging lekker aan de slag en had het naar zijn/haar zin. De kokmuts ging op en snel aan het werk.
Aan het eind van de middag was alles klaar en kon het in de oven.

zondag 11 oktober 2009

Kinderboekenweek

Op woensdag 7 oktober hadden we de opening van de kinderboekenweek. We gingen met de hele school naar de grote hal en daar werd een toneelstukje opgevoerd door drie juffen. Na de opening mochten we allemaal een bekertje soep. We hebben daar lekker van gesmuld.
Donderdagmiddag zijn we aan de slag gegaan met de kinderboekenweek. We hebben een snoephuisje gemaakt van echt snoep. Maar ook een huisje met gezond eten/drinken. Een aantal kinderen hebben van klei etenswaren gemaakt.